Veelgestelde vragen PMU

– Micropigmentatie is een esthetisch specialisme gericht op het aanpassen, corrigeren en verfraaien en het balanceren van bepaalde gelaatstrekken (ogen, wenkbrauwen) op een semi-permanente manier.

Permanente make-up:

– Benadrukt uw natuurlijke potentieel

– Bespaar uw kostbare tijd

– Blijft veegvast en perfect, zelfs onder de meest vochtige / intense omstandigheden.

– Permanente make-up wordt uitgevoerd door een kleine, dunne naald in te brengen en hypoallergeen pigment in de tweede laag van de huid om de ogen of wenkbrauwen licht te contouren en te versterken. Deze procedure verschilt van cosmetische tatoeages doordat er een ander pigment wordt gebruikt dan tatoeage-inkt, en het is ook minder invasief.

– Een Permanente Make-Up behandeling is niet toegestaan voor mensen onder de 18;

– Als iemand zwanger is, borstvoeding geeft, of last heeft van diabetes, chronische huidaandoeningen, hart- en vaatziekten, of een kwaadaardige tumor of kanker op de te behandelen plek

– Als iemand een voorgeschiedenis heeft van een ernstige leveraandoening of -stoornis;

– Als iemand bloedverdunners of antibiotica slikt (acetylsalicylic acid, aspirin, acetosal, alka-seltzer, ascal);

– Als iemand erg gevoelige ogen heeft (dit heeft betrekking op de Infralash behandeling).

– Drink 24 uur voor de behandeling geen alcohol. Nuttig ook geen dranken met cafeïne of heftig/pittig voedsel.

– Het is erg belangrijk om goed te slapen en te eten voorafgaand aan de behandeling!

– Gebruik geen medicatie voorafgaand aan de behandeling (paracetamol is toegestaan).

– De behandeling kan extra onplezierig zijn 1 week voor of tijdens de menstruatie.

– Als u acne of puistjes heeft op een te behandelen plek, is het beter om te wachten tot de huid geheeld is.

– Plan geen facials 1 week voorafgaand aan en na de behandeling. Peelings zijn niet toegestaan 2 weken voorafgaand aan en na de behandeling.

– Plan geen botox of filler procedures op de te behandelen plek gedurende ~2 maanden voor en na de behandeling.

Als u gekozen heeft voor de Infralash line behandeling :

– Wimperextensions moeten ten minste 3 dagen voor de behandeling verwijderd worden.

– Als u lenzen draagt, moeten die voor de behandeling uitgedaan worden. Gedurende een week van herstel is het beter om een bril te dragen in plaats van lenzen.

– Raak de behandelde plek 2 dagen niet aan!

– Het is erg belangrijk om de behandelde plek droog te houden gedurende een week na de procedure. Wees dus voorzichtig met het douchen en haren wassen.

– Drink geen zure dranken (bier, wijn) gedurende 3-5 dagen na de behandeling. Wanneer u ervoor kiest om alcohol te drinken, kies dranken met een alcoholpercentage van tenminste 40%.

– Vermijd de sportschool (vanwege zweten), de sauna en het zwembad (vanwege chloorwater) gedurende een week na de procedure.

– Een solarium is gedurende ~2 maanden na de behandeling niet toegestaan. Gebruik na deze periode a.u.b. een zonnebrandcrème met factor 50 (om de kleur te beschermen) wanneer u naar het solarium gaat of gaat zonnen.

– Alle oog make-up is verboden voor een week na de Infralash line behandeling!

– Pigment blijft het beste zitten op klanten met een droge huid. Vettere of gemengde huidtypes kunnen eens per jaar een touch-up nodig hebben voor het beste resultaat. Doorgaans blijft PMU 1 tot 2 jaar zitten, maar bij goede nazorg van de behandelde plek kan het langer zijn.

– Als u onzeker bent over allergieën, kunt u 1 week voorafgaand aan de behandeling een gratis allergietest doen.

– PMU wenkbrauwbehandeling duurt doorgaans tussen de 2 en 3 uur.

– Infralash behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

– Iedereen heeft een andere pijngrens; sommige klanten zeggen dat het vergelijkbaar is met het epileren van wenkbrauwen met een pincet. Er wordt echter een verdovende crème aangebracht, zodat u geen pijn voelt.

– Na de eerste behandeling duwt de huid het meeste pigment weer naar buiten. Daarom is het werk na 1 behandeling nog niet af. Het pigment bouwt het beste op in de tweede behandeling, hoewel sommige huidtypes (voornamelijk vette huid) een derde afspraak vereisen.

– Meteen na de behandeling zullen de wenkbrauwen er donkerder uitzien. Na 3 tot 7 dagen zult u een schilferige huid zien op de behandelde plek. Het geheelde resultaat is pas na zo’n 3 weken zichtbaar, maar hou er rekening mee dat dit nog niet het eindresultaat is, omdat de tweede behandeling 4 tot 8 weken na de eerste gepland moet worden.